Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A szépségért többé nem kell szenvedni! – Ammóniamentes hajfestés a természet erejével 

Aki valaha festette a haját, tudja, hogy legtöbbször az átváltozás kényszerű velejárója a szemet és orrot facsaró csípős szag, a fejbőrt gyakran irritáló maró-viszkető érzés, és az aggodalom, hogy a hajszálak meddig bírják a tortúrát. Minél drasztikusabb a színezés – szőkítés esetén például – annál csúnyábban károsodhatnak a hajszálak, és annál nagyobb a fejbőrirritáció esélye.

Sok-sok évtizeden át nem volt mit tenni, el kellett fogadni, hogy a „szépségért meg kell szenvedni”, aki a természetestől eltérő hajszínt szeretne, annak vállalnia kell ezt az olykor könnyfakasztó procedúrát. Az ammónia ugyanis az az aktív hatóanyag, amely megnyitja a haj felső rétegét, utat engedve a színezőanyagnak a kéregbe. Ennek köszönhető, hogy gyakorlatilag bármilyen drasztikus hajszínezés elérhető volt.

Ennek azonban nem kell feltétlen így lennie. Az ammóniamentes hajfestés egy kíméletes alternatíva lehet, a megfelelő termékcsalád használata esetén. Nem véletlen, hogy fodrászok és vendégek olykor még bizalmatlanok az ammóniamentes festékekkel szemben, hiszen egy gyengébb minőségű terméknél előfordulhat, hogy nem tökéletes a fedés, nem sikerül a kívánt hajszínt elérni vagy csupán üres marketingfogás az „ammóniamentes” jelző, mivel az ammóniát más összetevővel helyettesítik, amely nagy mennyiségben szintén káros lehet a hajra.

A hajszálak és a bőr tisztelete elsődleges

Ezért fontos a hajunkat egy szakemberre, és a legkiválóbb, ugyanakkor megkíméletesebb termékcsaládra bízni. Ebben a szellemben alkotta meg az Oway az organikus, biodinamikus, fair-trade hatóanyagokat és olajokat ötvöző hajfestési eljárást, a HColort.  Előnyei a ragyogó, festett hajszín mellett, hogy maximálisan tiszteli a hajszálakat, a haj fiziológiai pH-ját, és segít megtartani a struktúráját, még szőkítés esetén is – a szőkítés négy szintjét teszi lehetővé –, nem kell szenvedni az ammóniagőzöktől, a bőr „jól érzi magát” a kezelés során. Egy olyan eljárásról van szó, amely során nem kell kompromisszumot kötnöd semmilyen téren: a mikropigmentek miatt az árnyalatok gazdagok és hosszan tartóak – sokkal több színvariációt tesz lehetővé, mint bármely más ammóniamentes termék a piacon –, s 100%-ig befedi az ősz hajszálakat is.

Az Oway növényi olajokkal és vajakkal kombinálva garantálja, hogy a kezelés során a vendég ne tapasztaljon kellemetlen érzést a bőrén. A HColor nem csupán egy hajfesték család, hanem egy komplex eljárás, amelynek fontos része a haj ápolása. Ezekhez olyan természetes kincseket hívtak segítségül az Oway-laboratóriumban, mint a biodinamikus hibiszkusz kivonat, amely védi a hajat az ártalmas külső hatásoktól, a Burkina Fasoból származó datolya olaj, amely táplálja és rugalmassá teszi a hajszálakat, az organikus perilla olaj, amelyet nyugtató hatása miatt előszeretettel használnak a fitoterápiában, valamint a gyapotfehérje, amely volumennövelő hatással bír. Annak érdekében, hogy a haj extrán hidratált legyen a kezelések után, két fehérjegazdag vajat – Illipè és Kukui - is belecsempésztek a termékekbe, amelyek Borneó és Polinézia buja erdeiből származnak. 

Az oldal tetejére