Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Küldetésünk

Pillants bele küldetésünkbe!

Az „agricosmetics”® márkanév, azaz az agrokozmetikai termékek azt jelenti, hogy a Bologna környéki dombok között működő ORTOFFICINA farmunkon helyi feldolgozású növényeket, virágokat, gyógynövényeket és illatanyagokat termesztünk.

Továbbá azt is jelenti, hogy a biodinamikus gazdálkodás módszerét alkalmazzuk – ami a legegészségesebb és a legtisztább módszer, vegyi anyagok használata nélkül – hogy tiszta, extra hatékony illóolajakat, hidrolátokat és kivonatokat nyerjünk, ami az OWAY kezelések hatóanyaga lesz.

Az agricosmetics® azt is jelenti, hogy a természetes összetevőkben gazdag OWAY készítményeket kizárólag üveg és alumínium csomagolásba helyezzük, ami megfelelő védelmet nyújt, és teljes egészében újrahasznosítható anyag. Ez azt eredményezi, hogy mellőzzük a műanyagok használatát, ami egy rendkívül szennyező, szükségtelen és felesleges csomagolóanyag, és a szükséges eszközöket kizárólag az ökológia fenntarthatóságot szolgáló papír, fa, fém és pamut, azaz olyan természetes anyagokból készítjük, ami már érzésre is autentikus. Üzleti folyamatainkhoz megújuló erőforrásokat veszünk igénybe, a környezeti ártalmak csökkentésére.

Az agricosmetics® koncentrált termékeket készít, melyek aktív hatóanyagokban gazdagok, ennek révén mind a szalonokban, mind az otthoni felhasználás során elég a szükséges mennyiséget használni, így elkerülve a pazarlást.

Az agricosmetics® egy speciális gondolkodásmód, szemlélet, életmód, egy tudatos döntés. Azt jelenti, hogy nagy gondossággal, lelkiismeretesen, minden döntésünkre és cselekedetünkre figyelve, jó minőségű termékeket gyártunk, tiszteletben tartva a környezetet és az emberiséget


Szorosan kötődünk a természethez, és maximálisan tiszteletben tartjuk a ritmusát, ezért nem használunk szintetikus műtrágyát vagy növényvédő szereket, s a földet egy vetési naptár szerint műveljük meg, a kozmikus és holdciklusokat figyelembe véve.

NÉGYFÉLE NÖVÉNYT TERMESZTÜNK AZ EXTENZÍV GAZDÁLKODÁS ALAPELVEIT KÖVETVE:
KAKUKKFŰ, ZSÁLYA, LEVENDULA, ROZMARING
Ezekből a gyógynövényekből nyerjük ki a helyben előállított illóolajokat,
gyógynövénypárlatokat és a mikronizált kivonatokat.

ORTOFFICINA
A küldetésünk öt pontban

1) AZ ORTOFFICINA EGY TÖBB MINT 50 EZER M2- EN ELTERÜLŐ FARM, amelyet a biodinamikus gazdálkodás alapelvei szerint művelünk meg.

2) AZ EXTENZÍV GAZDÁLKODÁS ALAPELVEIT KÖVETVE NÉGYFÉLE GYÓGYNÖVÉNYT TERMESZTÜNK ÜZLETI, 18-at pedig oktatási célokra

3) AZÉRT VETJÜK EL, ARATJUK LE ÉS DOLGOZZUK FEL A GYÓGYNÖVÉNYEKET, hogy a lehető legtöbb hatóanyagot nyerjük ki belőlük.

4) A helyi biodinamikus gazdaságunkban termesztett növényekből elsősorban ILLÓOLAJOKAT, GYÓGYNÖVÉNYPÁRTLATOKAT, és TISZTA, MIKRONIZÁLT GYÓGYNÖVÉNYEKET állítunk elő.

5) ÚGY TEKINTÜNK AZ ORTOFFICINÁRA, MINT EGY ÖKOSZISZTÉMÁRA, ahol az emberek, a növények és az állatok harmóniában élnek és működnek együtt.ORTOFICCIANA / A farm mint ökoszisztéma

A biodinamikus gazdálkodás alapelvei szerint a farm egy élő, organikus egység. Számos organizmus alkotja – az erdőtől kezdve, a mezőkön, szántóföldeken, kerteken, állatokon, növényeken, bokrokon, gyümölcsfákon, hasznos rovarokon, komposzton és humuszon át egészen a földigilisztákig –, amelyek harmóniában élnek és dolgoznak. Mindegyik eltérő ökológiai funkcióval rendelkezik, ebből adódóan élettel töltik meg a farmot, s dinamikussá és termékennyé teszik az egész rendszert.

A földművesnek, aki egyben spirituális vezető, nagy a felelőssége, hiszen ő felel a rendszer működéséért.

Tisztában kell lennie azzal, hogy a farmnak mint élő organizmusnak milyen igényei vannak –  a klíma, az éves csapadék, a napsütéses órák száma, és a populáció tekintetében –, mindennap figyelnie kell az élőlények közti interakciókat, s figyelembe kell vennie a Föld és a világegyetem párbeszédét.


Steiner és a biodinamikus gazdálkodás

Rudolf Steiner – az Antropozófus gyógyászat és a Waldorf-pedagógia atyja – 1924-ben hívta életre a biodinamikus gazdálkodást, mert szerette volna, hogy a trágyázás és a növényvédelem során a földművelőknek ne kelljen többé vegyi anyagokat használniuk.

A mára már világszerte elterjedt biodinamikus gazdálkodás célja az, hogy megóvja a Földet a káros anyagoktól és megújítsa a mezőgazdaságot, az alábbi célkitűzéseket figyelembe véve

1. A talaj termékenységének megőrzése a következő művelésig.
2. Egészséges növények termesztése vegyi anyagok használata nélkül.
3. Tápanyagokban és aktív hatóanyagokban gazdag alkotóelemek előállítása.

Biodinamikus mezőgazdaság – előkészületek

A biodinamikus gazdálkodás alapja a talajelőkészítés, amelynek fontos szerepe van a humuszképződés beindításában.
A talaj így rendkívül termékeny lesz, és egészséges, életképes növények fejlődnek majd, vegyi anyagok alkalmazása nélkül.

 

Bió szójegyzék

Vízdinamizálás:
A biodinamikus gazdálkodás egyik alapvető, bevett gyakorlata a vízdinamizálás: úgy állítják elő a hatóanyagokat, hogy az elemeket vízzel hígítják, s közben erőteljes mozdulatokkal keverik az elegyet.

A biodinamikus gazdálkodás előkészületei során végrehajtott dinamizálás a következőképpen történik: a vizet az óra járásával megegyező, majd ellentétes irányban keverjük. A víz ezáltal megtelik élettel, energiával és oxigénnel, s dinamizálja a talaj-előkészítéshez használt alapot.

Alkotóelemek:
A növénytermesztés során olyan értékes elemeket nyerünk ki, amelyeket aztán hatóanyagokként használunk a zöld kémián alapuló receptjeinkben.
Tiszta illóolajok, gyógynövénypárlatok, és mikronizált gyógynövények.

Tiszta illóolajok:
A tiszta illóolajat a szárított biodinamikus növényekből nyerjük vízgőz-desztillációval, oldószer használata nélkül. Hatóanyagként, és természetes illatanyagként használjuk szintetikus parfümök helyett.

Gyógynövénypárlatok:
A gyógynövénypárlat az illóolajok desztillációja során nyert folyadék. Rendkívül jól használható a gyakorlatban, a styling során és a kezelések alkalmával egyaránt.

Mikronizált gyógynövények:
Az őrölt gyógynövényeket oldószer használata nélkül, hidegen sajtoljuk, hogy ne sérüljenek a bennük található hatóanyagok. A mikronizált gyógynövényeket főként a speciális arckezelésekhez használjuk.

Az oldal tetejére